Kupuję salonową OII FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Morgoth
    L&K
    • 2010
    • 1116

Zamieszczone przez voltar
    24 % w Fordzie jako stala oferta ?
    Nie stała, ale możliwa jak się zsumuje zniżki fordowskie i firmowe. Niektórzy dilerzy umożliwiają zakup prywatny przy zachowaniu zniżek na firmę.
    Kolega nabył niedawno Mondeo, rocznik aktualny, a z katalogowych ~100.000 zapłacił coś ~76.000.

Co do Skody, negocjacji i zniżek, zadowolony jestem, że wszystkie dodatki ponad standard mieszczą mi się "w cenie", nawet ubezpieczenie wejdzie.
    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
    G.B.Show

Komentarz

• pascal
      Rider
      • 2009
      • 510
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez rkb
      Wszystko zalezy od wersji i motoru, bo za minta 1.6 napewno nikt nie dostanie 20k rabatu organoleptycznie za to sprawdzilem ze nie kupuje sie minta z dodatkami, z radiem, listwami, halogenami wyszlo prawie tyle co ambiente (1k roznicy) :lol:
      hmmmm....to dziwne.... mam te dodatki w mincie (z wyjątkiem halogenów) i różnica do ambiente pozostawała 5,5k ( z tym że zażyczyłem sobie listwy i lusterka w kolorze nadwozia - bo gdybym tego nie malował to byłoby 6K)

Komentarz

• Morgoth
        L&K
        • 2010
        • 1116

Zamieszczone przez pascal
        to dziwne.... mam te dodatki w mincie (z wyjątkiem halogenów) i różnica do ambiente pozostawała 5,5k ( z tym że zażyczyłem sobie listwy i lusterka w kolorze nadwozia - bo gdybym tego nie malował to byłoby 6K)
        Różnica w cenie między Mintem a Ambiente katalogowo to 5.701 PLN, ale tu chodziło o dołożenie do wersji uboższej (tu Mint) tego co ma wersja wyższa (tu Ambiente).
        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
        G.B.Show

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez lend
          Widze taki trend na forum , że nie ma czy skoda to dobry wóz itp tylko czy "gdzie kupić aby diler dał mi 20 000 rabatu"
          a sądzisz, że codo tego pierwszego ktoś ma tutaj jakieś wątpliwości?!
          pozostaje tylko kupno
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• pascal
            Rider
            • 2009
            • 510
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Morgoth
            Zamieszczone przez pascal
            to dziwne.... mam te dodatki w mincie (z wyjątkiem halogenów) i różnica do ambiente pozostawała 5,5k ( z tym że zażyczyłem sobie listwy i lusterka w kolorze nadwozia - bo gdybym tego nie malował to byłoby 6K)
            Różnica w cenie między Mintem a Ambiente katalogowo to 5.701 PLN, ale tu chodziło o dołożenie do wersji uboższej (tu Mint) tego co ma wersja wyższa (tu Ambiente).
            nie wiem jak jest w tej chwili. ja płaciłem za auto w 2009 r.. za minta 56,500 vs ambiente 62,500 - więc ustosunkowałem sie jedynie do swojej sytuacji i do tego że różnica po dołożeniu tych dodatków (listwy radio etc) nie wyniosła 1k zł tylko właśnie tyle co napsiałem

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

mi z wyliczeń wyszło 15% rabatu w Mińsku Mazowieckim (Octavia 2010, 1.8 TSI, liftback, elegance + xenon, corner light, MDI + kabelek do iPoda, lakier, pakiet dynamic, alu pegasus)
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Morgoth
                L&K
                • 2010
                • 1116

Brawo, widać że rabatują w zależności od kwoty. Ja mam tańsze auto i rabat mniejszy.
                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• gieu
                  Rider
                  • 2009
                  • 607
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jak już ktoś pisze o poziomie rabatu (10, 15, 20 proc.), to niech od razu poda kiedy kupował auto i co się składa na finalny upust (ile wynosił katalogowy rabat w momencie zamawiania samochodu, czy jest zniżka dla grup zawodowych).

U mnie (listopad 2009, odbiór luto 2010; MY 2010, cena cennikowa 89 tys. zł, w wersji podstawowej, przed doposażeniem - 76,9 tys zł) - 17,6% w tym:
                  - 7,3 proc. (6500 zł) rabatu cennikowego,
                  - 2,2 proc. (promocja na homologację ciężarową: 1 zł zamiast 2000 zł)
                  - reszta to zniżka dla grup zawodowych.

Nie licząc kratki: 15,7 proc.
                  Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Yarek
                    Elegance
                    • 2005
                    • 992

Brawo, widać że rabatują w zależności od kwoty. Ja mam tańsze auto i rabat mniejszy.
                    Kwota się zmienia, ale procent rabatu zostaje z grubsza taki sam...
                    . pzdr Jarek
                    aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Yarek
                      Kwota się zmienia, ale procent rabatu zostaje z grubsza taki sam...
                      no dokładnie mogłeś dostać tyle samo procent ale wiadomo, że taki rabat od 90k będzie większy niż od 75k i może tak to idzie ja sobie rabacik sam policzyłem i mi wyszło 14,9153%

Komentarz

• Morgoth
                        L&K
                        • 2010
                        • 1116

Hmmmm ja mam tylko nieco ponad 13% i niby więcej się nie dało.
                        Rabat cennikowy od Skody 5.000, homologacji ciężarowej niema, upustu dla grupy zawodowej też nie ma.
                        Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• prejbisz
                          Classic
                          • 2010
                          • 19

Witam. Planuję zakupić 02 kombi z 1.9 tdi. Trafiła się jeszcze taka za 63500 w metaliku jest radio swing, alarm i zimówki (bez felg). Jest jedno ale, samochod jest z 2009... Możecie doradzić czy to dobra oferta?
                          Czy lepiej może brać liftbacka z 2010 ?

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Morgoth, generalnie to ja nie zamawiałem samochodu w Mińsku tylko poprzez firmę, w której miałem kupić FL-kę z 2009 roku, 2.0 TDi, 29000 przebiegu i zostawić mój w rozliczeniu ale nagle rozmowa przeszła na płaszczyznę kupna nówki benzyny z zerowym przebiegiem w ramach tamtych pieniędzy i jakoś tak wyszło

prejbisz, a ten samochód jest nowy z zerowym przebiegiem czy już ma coś przehulane?

Komentarz

• prejbisz
                              Classic
                              • 2010
                              • 19

prejbisz, a ten samochód jest nowy z zerowym przebiegiem czy już ma coś przehulane?
                              ma.. 5km nówka sztuka.

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

no to może trzeba się tym egzemplarzem zainteresować :szeroki_usmiech

Komentarz

• Morgoth
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1116

Zamieszczone przez prejbisz
                                  Planuję zakupić 02 kombi z 1.9 tdi. Trafiła się jeszcze taka za 63500 w metaliku jest radio swing, alarm i zimówki (bez felg). Jest jedno ale, samochod jest z 2009... Możecie doradzić czy to dobra oferta?
                                  Czy lepiej może brać liftbacka z 2010 ?
                                  Czy kombi albo liftback/Limousine/sedan spełni Twoje oczekiwania, tego Ci nie powiem, ale IMHO żaden model z poprzedniego roku nie jest wart swojej ceny, bo NIGDY upust nie jest porównywalny ze spadkiem wartości idącej za rocznikiem.

Z drugiej strony jak ktoś ma na wydanie tylko 63.500 i auto spełni jego oczekiwania, to bierz, jak najbardziej. Furka fabrycznie nowa, z gwarancją, a jak pojeździsz parę lat, to nie odczujesz przy sprzedaży, że "przepłaciłeś" za poprzedni rocznik.

BTW
                                  Największy upust o jakim słyszałem dawała w reklamach Toyota, dawali 28.000 PLN. Reklamowali to w gazetach, TV, może w radiu (nie słyszałem). Było jedno małe "ale", upust dotyczył jednego (sic!) egzemplarza modelu Auris X, czyli ekstremalnej wersji Aurisa z najbogatszym wyposażeniem i silnikiem diesla 2,2 l D-4D 177 KM. Tylko ten jeden model Aurisa miał niezależne zawieszenie tylnej osi, reszta belkę, a cena podstawowa wynosiła ok. 106.000 PLN :lol:
                                  Przez cały rok nikt nie chciał kupić tego zamówionego do Polski egzemplarza i jesienią Toyota zdecydowała się na taką obniżkę, sprytnie wykorzystując ten fakt w kampanii reklamowej.
                                  Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• markip
                                    Classic
                                    • 2009
                                    • 15

Ale kombinujecie. 3 Kroki do dobrego rabatu: - oferta z Krakowa po negocjacjach, później lokalnym dealerom już mówicie za ile chcecie kupić a nie pytacie się o cenę (do oferty Krakowa dodajecie "własny rabat") na końcu ewentualnie można pogadać z Krakowem.
                                    Marek

Komentarz

• Jasiek
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 192
                                      • Octavia III combi (5E5)
                                      • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Zamieszczone przez markip
                                      Ale kombinujecie. 3 Kroki do dobrego rabatu: - oferta z Krakowa po negocjacjach, później lokalnym dealerom już mówicie za ile chcecie kupić a nie pytacie się o cenę (do oferty Krakowa dodajecie "własny rabat") na końcu ewentualnie można pogadać z Krakowem.
                                      Jak będę zmieniał na OII 4x4 to zatrudnię Ciebie jako negocjatora :wink:
                                      była Octavia II 1.9 TDI
                                      jest Octavia III Scout 2.0 TDI

Komentarz

• Morgoth
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1116

Zamieszczone przez markip
                                        3 Kroki do dobrego rabatu: - oferta z Krakowa po negocjacjach, później lokalnym dealerom już mówicie za ile chcecie kupić a nie pytacie się o cenę (do oferty Krakowa dodajecie "własny rabat") na końcu ewentualnie można pogadać z Krakowem.
                                        Pomysł iście przedni. Niestety nie znałem w ogóle możliwości krakowskich i radziłem sobie sam.
                                        Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• jakubd
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 165

Zamieszczone przez Mihau
                                          mi z wyliczeń wyszło 15% rabatu w Mińsku Mazowieckim (Octavia 2010, 1.8 TSI, liftback, elegance + xenon, corner light, MDI + kabelek do iPoda, lakier, pakiet dynamic, alu pegasus)
                                          Kurcze, właśnie w tej chwili robię research dookoła (na razie zapytanie i porady w salonie pod wawą w Zakręcie - bo PolMot w centrum mnie tak olał, że ja ich też) i jak wykoncypuje do końca dodatki (prawie takie jak wyżej, tyle że Sedan VAN - kocham te nasze podatkowe jaja) to jak dostanę sensowną zniżkę, to biorę jeszcze DSG+kierownica do DSG. Z tym, że ja to wszystko w leasingu, a to oznacza gorsze możliwości zniżek - choć zawsze mam pod ręką ewentualne wzięcie leasingu w innym miejscu (ale warunki takich leasingów to drugi krok jak już usztywnię ostatecznie konfigurację).
                                          Ale nawet jakbym dostał w sumie 10% od cennika, to zmieszczę się w 100tyś z DSG... no to szykuje się twarda walka...
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• winni77
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2183
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Największy upust o jakim słyszałem dawała w reklamach Toyota, dawali 28.000 PLN. Reklamowali to w gazetach, TV, może w radiu (nie słyszałem). Było jedno małe "ale", upust dotyczył jednego (sic!) egzemplarza modelu Auris X, czyli ekstremalnej wersji Aurisa z najbogatszym wyposażeniem i silnikiem diesla 2,2 l D-4D 177 KM. Tylko ten jeden model Aurisa miał niezależne zawieszenie tylnej osi, reszta belkę, a cena podstawowa wynosiła ok. 106.000 PLN :lol:
                                            Ja się uśmiałem jak VW dawał upust 16000 zł na paska, ale było jedno ale - jak się dołoży nawigację na 11k zł :lol:
                                            Mój "Batmobil"

Komentarz

• Morgoth
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1116

Zamieszczone przez jakubd
                                              na razie zapytanie i porady w salonie pod wawą w Zakręcie
                                              Ale nawet jakbym dostał w sumie 10% od cennika, to zmieszczę się w 100tyś z DSG... no to szykuje się twarda walka...
                                              Na Zakręcie dawali mi ... czekaj już sprawdzam ... odpalam Excela ... ok 10%. Ja rozmawiałem z Piotrem Siniarskim, to chyba syn właścicieli Sinclan-Bis i zdaje się szefuje na Zakręcie. Do transakcji nie doszło, ale z nim się dość konkretnie rozmawiało i sam podejmował decyzję, bez tekstów "dowiem się i dam znać".
                                              Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Zamieszczone przez winni77
                                                Ja się uśmiałem jak VW dawał upust 16000 zł na paska, ale było jedno ale - jak się dołoży nawigację na 11k zł :lol:
                                                Jakbys dostal upust od gotowego auta na poziomie 40tys wlasnie z navi itd to bys przelknal ze navi kosztowala 11tys
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• pascal
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 510
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

na razie zapytanie i porady w salonie pod wawą w Zakręcie
                                                  Na Zakręcie dawali mi ... czekaj już sprawdzam ... odpalam Excela ... ok 10%. Ja rozmawiałem z Piotrem Siniarskim, to chyba syn właścicieli Sinclan-Bis i zdaje się szefuje na Zakręcie. Do transakcji nie doszło, ale z nim się dość konkretnie rozmawiało i sam podejmował decyzję, bez tekstów "dowiem się i dam znać".
                                                  w Zakręcie mogę polecić P. Tomasza Banasia - 16 % przy pierwszej rozmowie..... tak już zostało.

Komentarz

• rafi49
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 11

Zamieszczone przez abrymarz
                                                    De facto autko odbiorę dopiero w sobotę (27.03).
                                                    Zamówiłem 28.01.2010 w Krakowie (tak jak mi wielu z Was polecało).
                                                    Będzie to O2FL 1.8TSI Elegance z 2010
                                                    Udało się? Jak wrażenia? Sam jestem na etapie zakupu 1.4 TSI i czekam na wycenę z Krakowa. Oczywiście licząc, że będzie korzystniejsza niż ta zaproponowana u mojego lokalnego dealera.

Komentarz

Pracuję...